Persoonallisuus

Suoritin joskus 1998 keväällä MikroMikon persoonallisuustestin, joka antoi minusta seuraavanlaisen arvion, joka oli mielestäni aika hyvä, vaikka siinä olikin virheitä.

PERSOONALLISUUSTYYPPISI
INTJ
(Introvertti-Intuitiivinen-Ajattelija-Järjestelmällinen)

INTJ on tiedemies, systeemien rakentaja, teoreettisten mallien kokeilija ja soveltaja. Nämä tiedeharrastukset alkavat yleensä jo varhaisessa elämänvaiheessa. Hän suhtautuu kaikkiin elämän alueisiin järkevästi, ei tunteillen. Niinpä hänestä voi saada kylmän ja laskelmoivanan vaikutelman. INTJ on perfektionisti, joka uhraa kaiken aikansa projekteihin ja kokeisiin, joista on innostunut. Hän ei säästä itseään eikä muita. Laiskottelijat menettävät hänen luottamuksensa, jonka hän myös ilmaisee, koska ei kunnioita auktoriteettejä. Tosin hänellä on myös kyky antaa tunnustusta, sille, joka sen ansaitsee. Näin ollen työolosuhteissa INTJ on oikeudenmukainen työtoveri.

Ulospäin INTJ saattaa vaikuttaa konservatiivilta, mutta sisimmässään hän on radikaali, joka huomaa mahdollisuudet ympärillään, mitä muut eivät välttämättä tajua. Kuitenkaan hän ei ryhdy mihinkään, mistä ei tiedä. Konservatiivinen ulkokuori on suojakilpi yksityisyyden suojelemiseksi.

Sosiaalisesti INTJ ei ole kovin lahjakas. Ja niinpä läheiset ihmissuhteet saattavat tuottaa ongelmia. Epäilyksetön itseluottamus ja laaja tietomäärä voidaan tulkita itserakkaudeksi ja karkottaa ihmiset pois. Lisäksi INTJ pitää flirttailua ja small talkia turhina kanssakäymisen muotoina. Ihmissuhteissa hän kunnioittaa suoruutta ja järkeä ja on kyllä valmis työskentelemään suhteidensa eteen. Läheisiä ystäviä INTJ:llä on muutamia.

12 % testiin vastanneista kuuluu samaan ryhmään kuin sinä.Sivua päivitetty 25.07.2008.