[TiK] TIETOKILLAN HALLITUS 2000 21.2.2001
ESITYS TOIMINTAKERTOMUKSEKSI VUODELLE 2000

1. Killan toiminta

1.1. Yleistä (puheenjohtaja)

Vuoden 2000 aikana ravisteltiin käsityksiä phuksi- ja tapahtumatoiminnasta kokeilemalla uusia sekä kehittämällä eteenpäin aikaisempia toimintatapoja. Useimmiten asetetuissa tavoitteissa onnistuttiin, mutta vuoden varrelle mahtui myös muutamia vastoinkäymisiä. Tapahtumista etenkin vuosijuhla Muistinnollaus, phuksisitsit syyskuun alussa ja VäliM0-sitsit Wanhalla Polilla lokakuussa olivat menestyksiä niin tunnelmaltaan kuin osallistujamäärältään.

It-alan yritysten hyvä taloudellinen tila näkyi killan saaman taloudellisen tuen kasvuna. Saadun tuen turvin tuettiin useita killan tapahtumia. Ero killan tapahtumien ja yritysesittelyjen välillä pyrittiin pitämään mahdollisimman selkeänä ja tässä myös onnistuttiin. Tapahtumat olisivat tarvittaessa onnistuneet myös ilman tukijoita, mutta niiden avulla kyettiin tarjoamaan komeammat puitteet tai osallistujille edullisempi hinta tapahtumalle.

Vuosijuhlaa Muistinnollausta 1110 vietettiin juhlavissa merkeissä perjantaina 3.3. Valkoisessa salissa. Juhla oli varsin onnistunut, juhlavieraita oli lähes 200 ja tunnelmaa ei onnistunut pilaamaan edes hetkittäinen Koskenkorvan loppuminen. ProTiK-ansiomerkit myönnettiin Laura Snellman-Junnalle ja Hannu Tiitulle. Juhlapuheen piti Petteri Koponen First Hopista. Jatkoja vietettiin Svenska Gårdenissa ja silliaamiainen nautittiin viehättävässä Villa Salinin huvilassa Lauttasaaressa.

Tietoteekkariyhteisöihin pidettiin yhteyttä Muistinnollauksen lisäksi Titeenien taistossa, joka järjestettiin maaliskuun lopulla Otaniemessä. Osallistuminen tapahtumaan oli runsasta, säät suotuisia sekä tunnelma rento ja ystävällismielinen.

Kevään wapputapahtumat järjestettiin suotuisan sään vallitessa ja lähes sadan phuksin osallistuessa niihin. Otaniemessä lakkinsa saaneiden lisäksi parikymmentä Lahden muuntokoulutettavaa saivat lakkinsa wappuaattona. Ennen wappua Otaniemen ja Lahden muuntokoulutettaville järjestettiin teekkari-iltama ja vierailu teekkarimuseolle.

Tietotekniikan talolla olevan opiskelijakäyttöisen kopiokoneen leasing-sopimuksen siirtämistä Tietokillan nimiin tutkittiin kevään ja kesän aikana. Laitteen toimittajan kanssa ei päädytty killalle suotuisaan sopimukseen, joten alkusyksystä neuvottelut päätettiin lopettaa. Nähtäväksi jää miten Otaniemen kopiokonepalvelut kehittyvät kopiomäärien laskun ja kiltojen yhteisten kopiokorttien poistumisen myötä.

Syksy käynnistyi varsin odotetulla tavalla korkeakoulun salien täyttyessä uusilla ja innokkailla opiskelijoilla. Syksyn phuksitapahtumat ja erityisesti phuksipistekortti olivat kokeneet uudistuksen ja uusia asemia paalutettiinkin hehkuttamalla näitä "perinteisiä tapahtumia". VäliM0-sitseillä Wanhalla Polilla tunnelma oli katossa ja olisi sääli, jos tälle tapahtumalle ei saataisi jatkuvuutta. Kokonaisuutena syksy meni erittäin hyvin, jopa Lenskin excursio oli rauhallinen ja leppoisa aikaisempien vuosien ongelmatapausten loistaessa poissaolollaan. Marraskuun lopulla vierailtiin vielä Ruotsin maaperällä phuksiristeilyn merkeissä, mutta tapaaminen KTH:n tietoteekkareiden kanssa jäi lähinnä haaveeksi.

Vaalikokouksen yhteydessä luovutettiin ProTiK-ansiomerkki Hannu Tiitulle, sillä hän ei päässyt vuosijuhlaan sitä vastaanottamaan. Hallituksen puheenjohtajaa ei saatu valituksi varsinaisessa vaalikokouksessa, joten joulukuun alussa jouduttiin kokoontumaan ylimääräiseen kiltakokoukseen jatkamaan valintojen tekoa. Hallituksen jäsenten ja toimihenkilöiden tehtävistä kerrottiin etukäteen vaalisivuilla ja ehdokkaiden määrä etenkin hallituksen jäseniksi oli varsin runsas.

Sääntöjen uudistamisen tarve ja killan rekisteröityminen nousivat vuoden aikana ajankohtaisiksi asioiksi. Otaniemen killoista SIK kerkisi jo rekisteröitymään ja vuoden 2001 aikana on joukkoon liittymässä pari muuta kiltaa. Tietokillan rekisteröitymisestä käytiin keskusteluja, mutta päätettiin ottaa oppia muiden kokemuksista ennen rekisteröitymisen valmistelujen aloittamista.

Vuoden aikana päivitettiin killan excursiosäännöt ajanmukaisiksi. Uudet säännöt sisältävät excursiovaroituksen ja excursiokiellon käsitteet, mutta näihin ei onneksi tarvinnut vuoden aikana turvautua.

Killan muutaman vuoden takainen historiateos HistoTiKki siirtyi sähköiseen muotoon Lauri Sumarin, Antti Tiaisen ja Timo-Pekka Viljamaan toimesta. Osoitteesta histo.tik.cs.hut.fi löytyvä historiikki koki samalla sisältöpäivityksen ja kattaa nykyään killan historian myös vuoden 2000 osalta.

Yhteistoiminta informaatioverkostojen ammattiainekerho Athenen kanssa jatkui athenelaisten osallistumisella killan tapahtumiin ja killan auttaessa Athenea omien tapahtumien järjestelyissä. Yhteiselo nykymuodossaan näyttäisi jatkuvan seuraavanakin vuonna.

Killan pitkäaikaisempi projekti ICC2001-konferenssin järjestelyissä auttamiseksi eteni hiljalleen, mutta loppuvuotta kohti kiihtyen. Puitesopimuksen turvin on kahden vuoden aikana saatu tukea killan tapahtumille ja tämän toivotaan syventäneen killan ja konferenssijärjestäjien välistä yhteistyötä.

Hallitus teki parhaansa dokumentoidakseen toimintaansa. Hallituksen kokousten ja kiltakokousten pöytäkirjat olivat tarkastettuina luettavissa killan kotisivuilla ja hallitus tiedotti ajankohtaisista asioista killan uutisryhmässä. Hallituksen sisäinen dokumentointi, testamenttiprojekti, virkosi loppuvuodesta ja vuoden 2001 hallitukselle pidettiinkiin koulutustilaisuus heti alkuvuodesta.

1.2. Hallinto (puheenjohtaja ja sihteeri)

1.2.1. Puheenjohtaja

Hallituksen kokousten pitämisen lisäksi puheenjohtajan aikaa vei huomattavassa määrin vuosijuhlien järjestäminen, kopiokonesopimuksen valmistelu, rekisteröitymisasioihin tutustuminen ja erinäiset edustustehtävät. Vuosijuhlan vetovastuun siirtäminen pois hallituksen puheenjohtajalta voisikin olla suositeltava toimenpide. Wappu oli melko raskas puheenjohtajalle ja sen läpivetämisessä phuksiwaareista oli korvaamatonta apua.

Osallistuminen kiltaneuvoston toimintaan oli antoisaa ja hyvinkin rentouttavaa. Kiltaneuvoston rooli on toimia keskustelufoorumina asioissa, jotka ovat jollain tapaa yleistettävissä kaikkiin kiltoihin. Tälläisiä asioita olivat etenkin rekisteröitymiskysymys kuten niin monena vuonna aiemminkin.

Puheenjohtaja seurasi mielenkiinnolla syyskuussa ATK-ytp:llä alkunsa saaneen it-opiskelijoiden kattojärjestön perustamistyötä. It-opiskelijoiden liiton (ITOL) on suunniteltu edelleen kuuluvan Tietotekniikan liittoon (TTL). Liitto perustettaneen kevään 2001 aikana ja siihen voi liittyä vain rekisteröityneet yhdistykset. Muiden tietoteekkarijärjestöjen kanssa on keskusteltu liittymisestä ja todettu kahden suurimman, Tietokillan ja Tampereen TiTen, jäävän ainakin tässä vaiheessa liiton ulkopuolelle. Kumpikaan killoista ei ole rekisteröity yhdistys ja siten yhdistyslain mukaisesti ei voi kuulua johonkin toiseen yhdistykseen.

Kiltakummina killan ja TKY:n välillä toimi teekkarivastaava Joona Säynevirta.

1.2.2. Sihteeri

Sihteeri laati pöytäkirjat noin 27 hallituksen kokouksesta ja kolmesta kiltakokouksesta. Yhteensä hallituksen kokouksia oli 38. Sihteerin poissaollessa tai toimiessa varapuheenjohtajana kokouksen johdossa pöytäkirjaa piti kulloinkin erikseen valittu hallituksen jäsen.

Vuoden aikana hallituksen kokouksissa käsiteltiin ja hyväksyttiin erinäisiä erillisiä jäsen- ja ulkojäsenanomuksia.

1.3. Talous (rahastonhoitaja)

1.3.1. Yleistä

Rahastonhoitaja valmisteli yhdessä hallituksen kanssa killan talousarvion vuoden alussa, hoiti killan maksuliikenteen ja kirjanpidon, varmisti vuoden aikana budjetissa pysymisen ja teki tilinpäätöksen vuoden päätyttyä.

Killalla on yhä vanhat tutut kolme tiliä. Handelsbankenin tiliä on käytetty päivittäisten raha-asioiden hoitoon sen ilmaisuudesta johtuen. Meritaa on käytetty satunnaisesti laskujen maksuun, kuitenkin mahdollisimman vähän palvelumaksujen vuoksi. Suorapankissa on paras talletuskorko ja tästä syystä siellä säilytettiin suurin osa killan varoista kasvamassa korkoa.

1.3.2. Tapahtumat

Tapahtumia järjestettiin pitkälti suunnitelmien mukaan. Tilavuokriin ei kuitenkaan kulunut ihan arvioitua summaa.

Kulttuuritapahtumien järjestämiseen ei rahaa käytetty niin paljon kuin oli suunniteltu ja lisäksi Lenskin Dynamon laskettelumatka Himokselle jäi tekemättä huonon lumitilanteen vuoksi.

Phuksitapahtumiin ei käytetty niin paljon varoja, kuin olisi ollut mahdollista odotettua suurempien sponsorointien ansiosta. Killan vuosijuhlat eivät myöskään olleet niin tappiolliset kuin mihin oltiin varauduttu.

1.3.3. Varainhankinta

Varoja hankittiin Coca-Cola-automaatin provisioilla ja alkuvuodesta Heurekan tutkimusta varten tehdyllä gallupilla. Sponsorien hankinta onnistui erinomaisesti tapahtumakohtaisesti ja apua oli Nokialta ICC2001-puitesopimuksen piirissä saaduista sponsoroinneista. Varsinkin haalarisponsoreilta saatu tuki oli merkittävää.

Vuosijuhlan järjestelyihin saatiin sponsoriapua seuraavilta yrityksiltä: ICL, HEX, Nokia (ICC-puitesopimus), Tellabs, First Hop, Elisa Communications ja F-Secure.

Kevään kotimaan pitkän tappioita paikattiin osallistumalla Akateemisen Wartin järjestelyihin. Keväällä järjestettyä streittariristeilyä tuki Trilogy.

Syksyn 2000 haalareita tukivat Sonera, Tellabs ja Nokia.

Lenskin excursiota tukivat Teekkaritoiminnan edistämisyhdistys ry (TTEY) ja Software Engineering Center (SEC).

Kilta oli keväällä mukana järjestämässä Andersen Consultingin kesäjuhlia. Andersen Consulting vastavuoroisesti sponsoroi isohenkilöiden rapujuhlia.

Kilta oli syksyllä mukana järjestämässä yhdessä Andersen Consultingin kanssa AC Goes TKK -seminaaritapahtumaa. Andersen Consulting vastavuoroisesti sponsoroi syksyn VäliM0-sitsejä. Tukea saatiin myös Nokialta ICC-puitesopimuksen turvin.

Jäsenmaksut, haalarit ja kangasmerkit muodostivat taloudellisen selkärankamme kuten aikaisempinakin vuosina.

Yhteenvetona voidaan todeta vuoden 2000 olleen hieman yllättäen ylijäämäinen ja killan säilyneen vakavaraisena.

1.4. Phuksitoiminta (phuksiwaarit)

1.4.1. Yleistä

Vuonna 2000 Tietokillassa toimi toista kertaa kaksi samanarvoista phuksiwaaria. Tänä vuonna ei valittu informaatioverkostoille omaa phuksiwaaria vaan pyritiin enemmänkin lähentämään Tietokillan ja Athenen välejä.

Phuksiwaarit edustivat kiltaa TKY:n fuksitoimikunnassa (FTMK) järjestäen kaikille opiskelijoille yhteisiä tapahtumia ja luoden suhteita kiltojen välisiä tapahtumia varten. FTMK:n kautta saatiin myös virikkeitä oman fuksitoiminnan kehittämiseksi ja vaikutettiin TKY:n fuksikasvatusohjesäännön tekemisessä.

Maaliskuussa killan wanhat phuksiwaarit kokoontuivat vuoden 1990 phuksiwaarin Mika Wenellin kutsumina. Jatkuvuuden kannalta tämä ja henkiin herätelty toiminnan dokumentointi ovat tärkeitä myös tulevina vuosina.

Killasta vuonna 1999 eriytyneen Automaatio- ja systeemitekniikan killan kanssa jatkettiin läheisten suhteiden ylläpitoa. Tästä oli todistuksena monet yhteiset tapahtumat ja saunaillat.

1.4.2. Toiminta

Vuoden alussa keskeisiksi tavoitteiksi asetettiin isohenkilötoiminnan turvaaminen, killan phuksitoimikunnan aktivoiminen, phuksioppaan teko ja syksyn phuksien vastaanotto. Tärkeäksi tavoitteeksi asetettiin myös killan phuksipistekortin uudistaminen. Osa tavoitteista toteutui suunnitellulla tavalla, mutta myös vastoinkäymisiä ilmeni.

1.4.2.1. Isohenkilöt ja opettajatutorointi

Syksyllä 2000 aloittaneiden opiskelijoiden ohjausta varten ilmoittautui vähän päälle 50 isohenkilöä, joista muodostettiin yhteensä 28 phuksiryhmää. Näistä neljä ryhmää oli informaatioverkostojen koulutusohjelman (iv) opiskelijoille.

Kevään aikana TKY:n isohenkilökoulutukseen osallistui vajaa parikymmentä tietokiltalaista, mitä voidaan pitää sangen kohtuullisena määränä. Edellisen syksyn isohenkilöt osallistuivat aktiivisesti wapun järjestämiseen ja muutamat jatkoivat isohenkilöinä myös syksyllä.

Osaston järjestämä opettajatutorointi käynnistyi jo heti alkusyksystä. Tutoreiden ja isohenkilöiden ensimmäinen tapaaminen oli phuksisitseillä toisena koulupäivänä. Tutorryhmät ovat samat kuin phuksiryhmät ja ryhmien toiminnan aktiivisuus on vaihdellut suuresti. Isotoiminta oli alkusyksystä todella aktiivista, mutta kevättä kohden on ollut havaittavissa selvää laantumista tutoreiden sekä isohenkilöiden puolelta.

Heti syksyn alussa luotiin jokaiselle phuksiryhmälle oma postituslista. Lisäksi käytössä olivat postituslistat phukseille, isohenkilöille ja iv-opiskelijoille. Tiedotus phuksien ja isohenkilöiden suuntaan toimi mielestämme hyvin.

Isohenkilöiden kanssa pyrittiin järjestämään mahdollisimman paljon mielekästä toimintaa. Yhdessä ISOpomo Tiina Kiurun kanssa isosille järjestetiin mm. rapujuhlat Suomenlinnassa ja ISOjoulu joulukuussa.

1.4.2.2. Phuksitoimikunta

Alkusyksystä kokouksia oli varsin kiitettävästi, mutta loppusyksystä toiminta yksinkertaisesti vain lopahti. Killassa ei ollut mielestämme enää syksyn alkuhulinoiden jälkeen käyttöä tällaiselle toimikunnalle.

1.4.2.3. Phuksiopas ja phuksipistekortti

Yhteisvalinnassa hyväksytyille uusille opiskelijoille ja ennen opintojen aloittamista vuoden poissaolleille opiskelijoille lähetettävää phuksiopasta uudistettaessa jopa kansikuva sai luvan lähteä. Oppaaseen otettiin myös hieman rennompi ote, mikä ei osoittautunut maailman parhaimmaksi ideaksi.

Phuksipistekortti uudistettiin tarjoamaan enemmän monipuolisuutta suoritettavien pisteiden suhteen. Idea oli edelleen perinteiseen bussilippuun pohjautuva. Nykyään kortti on 10 matkan kortin sijaan kuukausilipun näköinen. Uusi kortti on ollut menestys ja phuksit ovat kiittäneet kortin loisteliasta ulkonäköä monta kertaa.

1.4.3. Tapahtumat

1.4.3.1. Kevään tapahtumat

Muistinnollaukseen osallistui joukko aktiivisia phukseja. Lisäksi parikymmentä ensimmäisen vuoden opiskelijaa auttoi juhlien toteuttamisessa vastaamalla esim. pääjuhlan eteispalvelusta tai silliksen järjestämisestä yhdessä ulkomestarin kanssa.

Maaliskuussa järjestettiin lauluilta killan lauluperinteiden edistämiseksi ja puuttuvien laulupisteiden suorittamiseksi. Wapun perinteisissä kisailuissa phuksit menestyivät hyvin ja saivat lakkinsa viidensinä. Yhteensä lakin sai 94 TiK-phuksia ja 23 Lahden muuntokoulutettavaa. Phuksiwaareihin liittyvä hieman märempi perinne tuntui olevan hyvässä muistissa.

1.4.3.2. Syksyn tapahtumat

Uudet opiskelijat otettiin vastaan maanantaina 4.9. Kahden ensimmäisen viikon ohjelmaan kuului nuotioilta Otaniemessä, phuksisitsit T-talolla, tutustumisilta Leppävaarassa, Otasuunnistus sekä urheiluilta PJK:n kanssa. Ennen ensimmäistä koulupäivää pidettiin naisten saunailta, jonne kutsuttiin myös uudet naisopiskelijat.

Haalarit luovutettiin tutustumisillassa. Tietokillan haalarit ovat perinteisesti mustat ja informaatioverkostolaisille oli lisäksi tilattu vihreä vasen hiha.

Muuta syksyn toimintaa oli teekkarikulttuuriluento, lauluilta ja kiltaristeily yhdessä Rakennusinsinöörikillan kanssa. Alkoholittomia tapahtumia olivat peli-ilta ja Lego-ilta Rakennusinsinöörikillan kanssa. Molemmat tapahtumat olivat onnistuneita.

FTMK järjesti kaupunkisuunnistuksen kiltojen isohenkilöiden kanssa, tyttösitsit uusille naisopiskelijoille sekä phuksien juhlasitsit TKY:n vuosijuhlaviikolla.

Andersen Consulting järjesti kolmannen perättäisen phuksiexcursion, jonne ilmoittautuneita olisi tullut lähes kaksinkertainen määrä. Phuksit olivat hyvin edustettuina myös Sonera Future -seminaarissa loppusyksystä.

1.4.4. Tulevaisuuden näkymät

Syksyllä aloittaneet muuntokoulutettavat Otaniemessä ja TKK:n Lahden yksikössä ovat ilmaisseet halunsa hankkia teekkarilakki Wapuksi. Ylioppilaskunnan tasolla on keskusteltu kriteereistä, joilla lakki voidaan heille myöntää.

Syksyn iv-phukseista löytynee riittävästi innokkaita huolehtimaan ensi syksyn informaatioverkostolaisista. Informaatioverkostojen ammattiainekerho Athene tulee toivon mukaan tekemään yhteistyötä killan kanssa myös jatkossa.

Isohenkilötoiminnassa uusien isojen rekrytointi ei tunnu olevan ongelma. Paljon vaikeampaa on isohenkilöiden tukeminen syksyn aikana ja heidän motivaation ylläpitäminen.

1.5. Sisäasiat (isäntä ja emäntä)

1.5.1. Yleistä

Vuonna 2000 killan sisätoimintaan lähdettiin uudistushengellä. Vuoden mittaan kokeiltiinkin kaikenlaista ja osa uusista tapahtumista oli menestyksiä, kun osa taas jäänee kertaluontoisiksi kokeiluiksi. Vuoden mittaan saatiin kuitenkin lisättyä killan tapahtumaskaalaa varmasti tulevienkin polvien iloksi. Perinteisillä tapahtumilla oli myös oma roolinsa eikä niitäkään hylätty.

1.5.2. Tapahtumat

Alkuvuodesta järjestettiin eri killoille ja osaston väelle aamukahveja. Loppuvuodesta kahvitukset siirtyivät ulkomestarin kontolle, jonne ne paremmin sopivat.

Helmikuussa järjestettiin kamikaze-sitsit Fyysikkokillan kanssa. Tarjoiltiin itämaista ruokaa ja juomaa. Lisäksi järjestettiin muutama saunailta sekä viini-ilta, jossa maisteltiin viinejä luennoitsijan opastuksella.

Maaliskuussa oli Muistinnollaus ja Titeenien taisto, joihin järjestimme jatkobileet. Lisäksi muutama saunailta, joista mainittakoon wappuluennon jatkosaunaan varattu karaoke, josta saatujen kokemusten perusteella karaoke ei tietokiltalaisten makuun sovi.

Huhtikuussa järjestettiin perinteitä kunnioittaen Lakupekkatapahtuma, joka kulki tänä vuonna bileiden nimellä. Kiltalaiset eivät kuitenkaan innostuneet Smökissä järjestetyistä bileistä. Paikalle tulleet kuitenkin kehuivat järjestelyitä. Huhtikuussa oli myös OUBSin bändikisa, jonka järjestelyihin Tietokilta on perinteisesti osallistunut. Huhtikuun lopulla oli myöskin wappu.

Toukokuussa oli koulun kaudenkaatajaisten lisäksi Tietokillan oma kaudenkaatosauna, jossa oli kiitettävä osallistujamäärä grillaamassa.

Syksyn ja phuksien tullessa olivat ensimmäiset kaksi viikkoa varsin hektisiä: nuotioilta, phuksisitsien jatkot, tutustumisillan ruokahuolto, Otasuunnistuksen jatkot ja kiltaristeily tarjosivat sisäjaokselle riittävästi töitä. Loppukuusta järjestettiin vielä jokunen sauna sekä lettukestit, joka alkoholittomana tapahtumana oli suosittu.

Lokakuu meni jo rauhallisemmissa merkeissä laulusaunan ollessa ainoa varsinainen tapahtuma.

Marraskuussa suunniteltiin Masquerade-naamiaisjuhlaa tarkoituksena järjestää hienot cocktailtyyliset naamiaiset Savolaisen osakunnan kanssa, mutta Lakupekkabileistä viisastuneena myimme lippuja jo etukäteen. Kiltalaiset eivät innostuneet naamiaisista, huonon ajankohdan tai astraalisäteilyn vuoksi, joten kymmenen myytyä lippua aiheuttivat tapahtuman peruuntumisen. Marraskuussa kuitenkin järjestettiin Rakennusinsinöörikillan kanssa lähes alkoholiton Lego-ilta, johon saatiin legot Lego Oy Ab:ltä lainaksi. Tapahtuma oli onnistunut. Loppukuusta killan miesten tasa-arvon aika koitti ja järjestettiin ensimmäinen miestensauna, jonka tapahtumat jääköön rumemman sukupuolen salaisuuksiksi. Vastaava saunailta varmasti kuitenkin jatkaa eloaan killan tapahtumakalenterissa.

Yhteenvetona tapahtumista voitaneen sanoa, että jonkinlaiselle määrälle saunailtoja on killassa tilausta. Bileitä ei phuksibileiden lomaan enää ilmeisesti kaivata. Sitseille riittää halukkaita kaksi kertaa vuodessa. Alkoholittomat ja erikoisemmat pienemmälle porukalle suunnatut teemaillat keräsivät suosiota.

1.5.3. Sisätoimikunta

Tietokillan sisätoimikuntaan kuului vuoden mittaan 13 juomanahtaajaa. Kokouksia pidettiin toisinaan. Ideoitiin tapahtumia ja jaettiin vastuuta.

Sisätoimikunta oli varsin suuri, mikä aiheutti alkuvaiheessa hankaluuksia. "Joku muu" oli usein juomanahtaajista ahkerin. Kun juomanahtaajien kesken alettiin jakaa tapahtumia selkeiksi vastuualueiksi, nousi tunnollisuusaste lähes sataan prosenttiin. Muutoinkin tämä kokonaisten tapahtumien osavastuu sai positiivista palautetta työn mielekkyyden puolelta.

Fuksien osallistuminen tapahtumien järjestämiseen oli toimivaa, eikä poisjääntejä sovituista töistä juurikaan ollut. Isompien työtehtävien jakaminen fukseille sai tulta alleen juomanahtaajiin sovelletusta tekniikasta, mutta kokeilukerraksi aiottu Masquerade valitettavasti peruttiin. Toivottavasti vuoden 2001 sisäjaos hankkii kokemuksia aiheesta.

1.5.4. Isännistö ja emännistö

TKY:n isännistö ja emännistö (IE) toimi vuoden aikana ilmeisesti aikaisempia vuosia aktiivisemmin, mikä osaltaan vaikutti erillisen I&E-tirehtöörin valintaan vuoden 2001 Teekkarijaostoon.

Varsinaisia IE:n järjestämiä tapahtumia olivat kevään kaudenkaato, johon Tietokiltakin osallistui varsin suurella työpanoksella, sekä syksyn Otasuunnistusten jatkot. Muut kaukkarit jäivät järjestämättä tiukkojen järjestysvaatimusten vuoksi.

Loppuvuodesta aloitettiin Tietokillan sisäjaoksen voimin toteuttaa jo jonkin aikaa suunnitteilla ollutta TKY:n bilemappia, jonka pitäisi valmistua tuotapikaa.

1.6. Ulkoasiat (ulkomestari)

1.6.1. Yleistä

Vuosi oli ulkotapahtumien osalta onnistunut. Uusia tapahtumia ei varsinaisesti kehitelty (kun niissä vanhoissakin oli vuksille riittävästi eksotiikkaa), mutta vanhoja kehitettiin (lähinnä ohjelman puolesta) ja kaikista tapahtumista tulikin kehuja.

Summa summarum: excuilla tärkeintä on riittävä ja kiinnostava ohjelma. Siinä metsurin omasta mielestä viime vuonna onnistuttiin.

1.6.2. Akateeminen kyykkä

Tänne mentiin liikuntavastaavien ja phuksiwaarien johdolla. Ulkomestari ei tässä vaiheessa ollut vielä tehtäviensä tasalla...

1.6.3. Kotimaan pitkä

Osanottajia oli vähän, kolmekymmentä 50-paikkaisessa bussissa. Tästä huolimatta excu päätettiin järjestää ja se olikin erittäin onnistunut rahallisesta tappiosta huolimatta. Kolmen päivän aikana matkattiin reittiä Otaniemi-Lahti-Tampere-Jyväskylä-Savonlinna-Otaniemi ja matkan varrella käytiin Hartwallin panimolla, Patria Finavitecilla, hohtokeilaamassa JYY:n Dumppi ry:n kanssa, Jyväskylän yliopiston fysiikan laitoksen virtuaalitodellisuuslaboratorio Holvissa, kylpylä Aaltoalvarissa, konetehdas Ahlstrom Machinerylla sekä muutenkin vähän missä sattuu. Majoituksen hoitivat JYY ja Savonlinnan opettajaopiskelijat. Budjettia täytyi paikata toimitsemalla Akateemista Warttia, jonka jälkeen loppulaskuksi jäi n. 800 mk.

1.6.4. Titeenien taisto

Titeenien taisto ideoitiin yhdessä Automaatio- ja systeemitekniikan killan (AS) kanssa. Osanotto tapahtumaan oli suurta, yli 150 osanottajaa Lappeenrannasta, Oulusta, Tampereelta ja Turusta. Itse taistot järjestettiin Alvarin aukiolla lajeina kuutiopallo, köydenveto, herrasmiesultimate ja kurkkuviesti. Illalla järjestettiin bileet Smökissä, jossa pelattiin myös kaksi erää Otaniemipeliä, sekä jatkot Rantasaunalla. Ennakkosuosikki Tampere voitti taistot ja järjestää siten Titeenit vuonna 2001. Titeeneissä ei aiheutunut mitään suurempaa vahinkoa. Mukana järjestämässä oli suuri määrä innokasta porukkaa, ja vieraat kehuivatkin kovasti. Hyväksi osoittautui infolättynen, joka sisälsi paitsi kartan myös tiedot Otaniemestä löytyvästä tekemisestä sekä vierailijalauman omasta "bussikummista".

1.6.5. Lenskin excu

Tästä metsuri on ylpeä ja myös kiittää :-) Mukana oli vuoden 1999 matkanjohtajan suosituksesta vain 50 henkilöä. Varaukset hoidettiin matkatoimisto Nevatoursin kautta, mikä oli onnistunut valinta. Yöpyminen oli hotelli Moskvassa, jota suositellaan seuraavallekin reissulle. Matkalla käytiin tutustumassa mm. Pietarin Valtion Yliopiston tietotekniikan ja mekaniikan osastoon, saman laitoksen professorin perustamaan tietotekniikkafirmaan, Pietarhoviin ja Eremitaasiin. Antelias sponsori tarjosi myös liput Pjotr Tsaikovskin oopperaan Jolanda sekä maksoi illallisen Tinkoffin ravintolassa. Muutenkin syötiin, juotiin ja laulettiin Mombasaa. Video saatavilla ilman hintaa. Matkanjohtajana toimi Jussi Penttilä ja tulkkina Tommi Ullgrén -- heille kiitos.

1.6.6. Hämeenkadun appro

Bussikuljetus AS:n kanssa, peruskamaa.

1.6.7. ATK-ytp

Vuoden 2000 ATK-ytp järjestettiin Kuopiossa yli kuukautta totuttua aikaisemmin. Tätä oli vaikea sovittaa killan alkusyksyn aikatauluun, ja lopulta kiinnostuneita ei ollut kuin muutama. Niinpä ATK-ytp jäi väliin. Kuopiossa oli myös suunnittelukokous tulevasta it-opiskelijoiden liitosta. Siitä ollaan kuitenkin saatu informaatiota muita teitä.

1.6.8. Vierailijoita

Aina toisinaan Otaniemeen saapui majapaikan ja viihdykkeen tarpeessa olevia tietotekniikan opiskelijoita. Yleensä tarjottiin saunaa ja vähän seuraakin. Useimmat käyttäytyivät kiltisti. Loppuvuoden kokemuksesta (humalaisten tamperelaisten aiheuttamasta tuhosta) viisastuneena kuitenkin suosittelen, että vierailijoita ei koskaan jätettäisi yksin, ohjelma järjestettäisiin aina tikkiläisten kanssa (jopa olemattoman lyhyellä varoitusajalla, jos niin sattuu käymään) ja että joku valvoisi sen verran, että saattelisi paikat kuntoon.

1.7. Yrityssuhteet (yrityssuhdevastaava)

1.7.1. Yleistä

Yrityssuhdevastaavan toiminta vuoden aikana koostui hyvin pitkälti sponssien keräämisestä ja excujen koordinoinnista. Excuja oli vähintään tarpeeksi, ehkä liikaakin: loppusyksyn excuille oli vaikea saada väkeä. Toisaalta keväällä osalle excuista (HEX, AC) oli aika lailla tunkua.

Mainosmyynti Alkorytmiin ei onnistunut aivan toivotulla tavalla, mutta muutama kallis mainos ilmeisesti piti Alkorytmin talouden kunnossa.

Muiden sponssien kerääminen oli puolestaan aika vaivatonta; haalarimainokset oli helppo myydä yrityksille ja muihinkin tapahtumiin saatiin riittävästi tukea.

Vuonna 2001 lienee syytä hieman parantaa Alkorytmin ja yrityssuhdevastaavan yhteistyötä, onhan Alkorytmin mainoksissa hyvä mahdollisuus hankkia killan toiminnalle tukea. Excujen määrää voisi ehkä hieman vähentää, varsinkin tenttikausien lähistöllä. Tärkeää on kuitenkin pystyä tarjoamaan yrityksille luvattu määrä kävijöitä.

Syksyn kokeellinen tapahtuma, AC goes TKK -työnimellä kulkenut tapahtuma keräsi kiitosta, tästä kiitos kaikille järjestelyihin osallistuneille, erityisesti puheenjohtajalle ja opintomestarille. Jonkin vastaavan tapahtuman järjestämistä kannattaa harkita vastaisuudessakin.

1.7.2. Vuoden 2000 yritystapahtumat

Kevät:

8.2. Excu: Tietovalta
1.3. Fuksiexcu: Tellabs
16.3. Excu: Tellabs
23.3. Excu: Andersen Consulting
30.3. Excu: Pankkiiriliike Evli
13.4. Excu: HEX
13.4. Excu: Smartner
18.4. Excu: Vertex Systems
24.-26.4. Streittariristeily, tukijana Trilogy

Syksy:

6.9. Haalarigaala
5.10. Excu: CRF-Box
11.10. Phuksiexcu: Andersen Consulting
18.10. AC goes TKK -seminaari Andersen Consultingin kanssa
31.10. Excu: Compaq
9.11. Excu: Teleware
16.11. Sonera Future -seminaari
30.11. Excu: Ericsson
7.12. Excu: StartupFactory

1.8. Opintotoiminta (opintomestari)

1.8.1. Yleistä

Vuosi 2000 oli opintoasioiden kannalta täynnä yllätyksiä, joskin vanhat kestoaiheet olivat yhä esillä. Vuonna 1999 puhuttanut resurssipula oli myös yksi vuoden 2000 tärkeimmistä aiheista ja se näkyi sekä kansallisella tasolla mediassa, että yksittäisen opiskelijan arjessa.

Uusien opiskelijoiden sisäänotto ei enää kasvanut yhtä voimakkaasti kuin vuonna 1999, mutta sisäänotto tietotekniikan osastolle oli syksyllä 2000 edelleen liian suuri osaston käsiteltäväksi. Ongelmia ilmeni sekä peruskursseilla että syventävillä kursseilla.

Osaston henkilökunnassa tapahtui lukuisia vaihdoksia ja poistumisia. Myös paljon opintoasioissa auttanut opintoneuvola koki täysremontin kaikkien neuvojien vaihduttua lähes kertaheitosta.

Uutena toimihenkilönä tuli toissavuotena opintokisälli opintomestarin avuksi. Alkuperäinen idea opintokisällin siirtymisestä seuraavan vuoden opintomestariksi ei aivan toteutunut, mutta kisälli oli aktiivisesti mukana kaikessa opintotoiminnassa ja oli suureksi avuksi opintomestarille.

Tutortoimintaa potkittiin käyntiin tällä kertaa hieman aikaisemmin ja tulokset olivat ainakin syksyn osalta varsin hyvät. Sekä tutoreilta, isohenkilöiltä että fukseilta tuli paljon positiivisia kommentteja ja parannusehdotuksia tuleviksi vuosiksi. Silti tutorin rooli on edelleen liian epäselvä ja osastolla tulisi olla enemmän keskustelua aiheesta. Tutortoiminnasta hyötyvät kaikki ja etenkin uusille opiskelijoille se voi tarjota paljon sellaista mikä muuten jäisi näkemättä ja kuulematta.

1.8.2. Opintotoimikunta

Opintomestari veti enemmän tai vähemmän menestyksekkäästi kolme toimikunnan kokousta vuoden aikana. Varsinkin keväällä, kun resurssipulasta puhuttiin kaikkialla, oli kokouksissa mukana innokkaita kiltalaisia ja muutamia hyviä ideoita vietiinkin eteenpäin. Muina aikoina aktiivisuus oli heikompaa, tosin tiedottaminen ja ihmisten motivoiminen jäi opintomestarilta hieman vähemmälle. Kokousten pöytäkirjat löytyvät hakemistosta ~tik/TiK-vanhat/TiK00/opinto/.

1.8.3. Toiminta

Opintotoiminta vuoden 2000 aikana oli pääasiassa vaikuttamista erilaisissa toimikunnissa, neuvostoissa ja työryhmissä ja niiden tuloksien tiedottamista kiltalaisille ja hallitukselle. Lisäksi monet perinteiset tilaisuudet kuten abi-info ja pääaineinfo kuuluivat opintomestarin toimenkuvaan. Aktiivinen yhteydenpito osastoon, kiltalaisiin sekä TKY:aan oli ensisijaisen tärkeää läpi koko vuoden.

1.8.3.1. Palaute

Vuonna 1999 käyttöön otettu anonyymi palauteautomaatti (opintopalaute@niksula.hut.fi) oli käytössä myös vuoden 2000 aikana. Mitenkään erityisen innokkaasti sitä ei käytetty, mutta varsinkin keväällä tuli kommentteja tenttien korjausajoista sekä muutamien kurssien järjestelyistä yleensä. Opintomestari ohjasi nämä valitukset eteenpäin myös TKY:lle, jonka omaa palauteautomaattia käytettiin myös tietotekniikan osaston kurssien kommentointiin. Tämä yhteispeli toimi varsin hyvin ja monia hankalia asioita saatiin selvitettyä.

Jonkunlaista koordinoitua kurssipalautejärjestelmää oltiin puuhaamassa kevään puolella, mutta sen kohtalosta ei ole tarkempaa tietoa.

1.8.3.2. Tiedotus

Opintoasioiden tiedotus jäi hieman liikaa tiedotusmestarin harteille. Opintotoimikunnan kokouksista, sekä abi- ja pääaineinfoista tiedotettiin killan uutisryhmässä ja julisteilla. Parempia tiedotuskanavia tulisi pyrkiä löytämään vuodelle 2001.

1.8.3.3. Vaikuttaminen

Opintomestari aukoi päätään aktiivisimmin osastoneuvoston kokouksissa sekä kevään aikana myös koulutusohjelmatoimikunnassa. TKY:n opintovastaavista koostunut kiltatyöryhmä kokoontui myös useasti kevään aikana ja täälläkin opintomestari oli vahvasti vaikuttamassa. Hieman vähemmälle jäi edustustehtävä tieteellisessä neuvostossa yksinkertaisesti aivan uskomattoman huonon tuurin takia. Kokoukset kun olivat samaan aikaan mm. Jämeränjäljen ja GOOM-risteilyn kanssa...

Osastoneuvostossa opintomestari ja muut opiskelijaedustajat silloin tällöin muistuttivat osaston henkilökuntaa opiskelijanäkökulmasta, mutta useimmissa asioissa todettiin olevamme samassa veneessä. Mm. resurssipula ja uusien opiskelijoiden sisäänottomäärä olivat kaikkien mielestä valitettavia asioita, mutta mitään konkreettisia ehdotuksia asioiden parantamiseksi ei tehty.

Koulutusohjelmatoimikunnassa rukattiin muutamaan kertaan tietotekniikan osaston opinto-opasta uusiksi ja opintomestari mm. esti viestinnän kurssin putoamisen pois pakollisista perusopinnoista. Toimikunta lähetti monia ehdotuksia osastoneuvostolle, jossa ne lähes poikkeuksetta hyväksyttiin ilman muutoksia, joten suuri osa työstä tehtiin juuri toimikunnassa. Aivan liian paljon toimikunnan aikaa kului pakollisissa byrokraattisissa asioissa kuten korvaavien opintojaksojen hyväksyttämisessä.

Opintomestari oli osaltaan mukana järjestämässä kevään suurta pääkaupunkiseudun ylioppilaskuntien yhteistä mielenosoitusta yliopistojen perusrahoituksen puolesta. Tapahtuma oli todella mielenkiintoinen ja hyvin järjestetty ja siitä suuri kumarrus TKY:lle päin. TKY:n kiltatyöryhmä lähetti asiasta oman kannanottonsa kaikille koulun professoreille. Valitettavasti on todettava ettei kannanotolla ollut toivottua vaikutusta ja osaston resurssitilanne on edelleenkin varsin heikko.

1.8.3.4. Tapahtumat

Alkuvuodesta 2000 järjestettiin jälleen kerran osaston pääaineinfo. Tämän tarkoituksena on antaa mahdollisuus osaston eri pääaineiden vetäjille esitellä pääainettaan opiskelijoille ja auttaa opiskelijoita valitsemaan juuri hänelle itselleen sopivin pääaine. Tilaisuus oli osittain mallia kalvosulkeiset, mutta muutamilta pääaineilta nähtiin erittäin piristäviä ja eloisia esityksiä. Samassa yhteydessä opiskelijoilla oli mahdollisuus valita pääaineensa täyttämällä lomake. Tämän tarkoitus oli ennenkaikkea helpottaa kanslian henkilökunnan työtä.

Rehtorin vaalit keväällä olivat suuri tapahtuma ja niihin valmistauduttiin huolella. Itse vaali oli lähinnä symbolinen, sillä nykyiselle rehtorille ei ollut vastaehdokkaita. Vararehtorien vaali olikin paljon mielenkintoisempi, sillä yksi ehdokkaista oli tietotekniikan osaston oma prof. Martti Mäntylä. Valitettavasti Mäntylä ei saanut paikkaa vaikka olikin opiskelijaedustajien suosiossa. Vaalit kokonaisuudessaan olivat todella opettava kokemus ja harvinainen tilaisuus nähdä ja kuulla miten tällainen prosessi korkeakoulussa toimii.

1.8.3.5. Phuksit

Kuten tuli jo mainittua osaston tutortoiminta lähti syksyllä hyvin käyntiin ja ensimmäisiä tapaamisia phuksien kanssa järjestettiin heti syyskuun alussa. Toinen suuri phukseille tarjottu asia opintomestarin puolelta oli Johdatus tietotekniikan opiskeluun -kurssi. Tätä kurssia oli pohdittu koulutusohjelmatoimikunnassa jo keväällä ja opintomestarin luvattua ottaa se vastuulleen asia oli selvä. Luentoja oli opintomestarin vetämänä neljä kappaletta kerran viikossa syys- ja lokakuun aikana. Lisäksi luentoja piti Johanna Hartikainen TKY:ltä sekä muutaman labran henkilökunnan jäsenet. Ensimmäisillä luennoilla oli paikalla lähes kaikki phuksit, mutta osallistujamäärä putosi dramaattisesti loppua kohden. Syynä saattoi olla kurssin epäselvä asema ja hieman viime tippaan jääneet valmistelut vaikka luennot sinänsä olivat hyödyllistä kuunneltavaa uusille opiskelijoille.

1.8.3.6. Abi-info

Osaston infotoimintaa abien suuntaan hoiti Jussi Vesala ja opintomestari haluaa osoittaa hänelle erityiskiitoksen hyvästä työstä toisinaan vaikeinakin hetkinä.

1.8.4. Muuta

Perinteistä proffasaunaa ei pidetty vuonna 2000, mikä oli valitettava asia. Opintomestari myöntää oman saamattomuutensa ja lupaa auttaa tapahtuman järjestämisessä vuodelle 2001. Opiskelijamäärien kasvettua rajusti ongelmana on saada toimiva kontaktipinta opiskelijoiden ja osaston henkilökunnan välille ja tämä olikin opintomestarin suurin haaste vuonna 2000 ja mahdollisesti myös jatkossakin.

Koko vuoden 2000 ajan oli osastolla ajoittain suuria vaikeuksia nimenomaan resurssipulan takia. Lähes suurempi ongelma kuin puuttuvat määrärahat oli puuttuvat ihmiset eli mistä löytää sopivia työntekijöitä osastolle. Tämä ongelma koskee niin assistenttien kuin professoreidenkin virkoja. Osastolla ei ole yhtään vakituista professorin virkaa ja monella kurssilla on aivan liian vähän assistentteja osallistujamääriin nähden. Tästä kärsivät kaikki ja ennenkaikkea tavalliset opiskelijat. Kurssien osallistujamääriä joudutaan rajoittamaan, luennoista joudutaan tinkimään ja kursseja on jouduttu jopa kokonaan perumaan määrärahojen ja henkilökunnan puutteen takia. Tässä on opintomestarille, killalle ja osastolle suuri haaste vuodelle 2001. Siitä selvitään yhteistyöllä ja yhteisymmärryksellä.

1.9. Tiedotus (tiedotusmestari)

1.9.1. Yleistä

Tiedotusmestarin virka Tietokillassa on käsittänyt varsin kapean sektorin, jonka sisältönä ovat olleet lähinnä killan jäsenistölle suunnatut tiedotteet sekä mainokset killan järjestämistä tapahtumista. Vuonna 2000 tiedotettiin kuten ennenkin, käyttäen tiedotuskanavina Otaxin uutisryhmiä, killan kotisivuja, virallista ilmoitustaulua ja seinäkalenteria, Nyytisiä, Otahuutoa sekä OUBSia. Joitakin tapahtumia, kuten M0:sta ja VäliM0:sta mainostettiin laajemminkin julisteilla.

Alkorytmi toimi viime vuosien tapaan varsin autonomisesti eikä sitä käytetty kiltatiedotukseen, mutta hallituksen jäsenet pyrkivät kirjoittamaan kiltaan liittyviä artikkeleita.

1.9.2. Muu toiminta

Syksyllä 2000 järjestettiin kiltakysely. Edellinen kiltakysely järjestettiin vuonna 1996 ja sen ajantasaisuutta haluttiin tarkastaa. Vastauksia killan kotisivujen alla järjestettyyn kyselyyn tuli noin 150, joten kattavaa kuvaa kaikkien kiltalaisten mielipiteistä ei sillä saatu. Kotisivujen alla saatavissa olevia tuloksia voi kuitenkin käyttää yhtenä viitekehyksenä kiltaa edelleen kehitettäessä.

1.10. Lenskin Dynamo

Killan virallisen urheiluseuran vuosi meni pitkälti ennakko-odotusten mukaan. Toimintasuunnitelmaa noudatettiin ja urheilua riitti koko vuoden ajan. Keväällä pelattiin totutusti kori- ja lentopallosarjoissa. Osanottajamäärät olivat melkoisen niukat, mutta kuitenkin pelit saatiin vietyä kunnialla läpi. Jatkoon ei kummassakaan lajissa valitettavasti ollut asiaa. Toki muutakin harrastettiin, esimerkkinä vaikka ystävänpäiväturnaus. Ensi vuoden haasteena onkin voittaa ystävänpäiväturnauksen kiertopalkinto takaisin AS:lta.

Syksy oli huomattavasti vilkkaampaa aikaa: uudet fuksit täyttivät Lenskin rivit. Tämä tarkoitti käytännössä, että syksyn sarjoihin (jalkapallo ja sähly) osallistuttiin kahdella joukkueella kumpaankin. Kaukalopallojoukkuekin oli aktiivisesti mukana omassa sarjassaan. Kevään pelaajapulasta ei syksyllä ollut tietoakaan: peleissä oli täysi joukkue jokaisessa pelissä. Jouduttiin jopa jonkin verran karsimaan osallistujia, jotta peliaikaa saatiin kaikille kohtuullisesti. Urheilullista "menestystäkin" tuli pitkästä aikaa. Lenskillä on jatkosarjassa joukkue sekä jalkapallossa että sählyssä. Syksyllä kävimme myös hohtokeilaamassa AS:n kanssa.

Rami Karjalainen, dynamiitti

1.11. Alkorytmi

Alkorytmin toimitus vaihtui vuoden 2000 alussa. Lauri Svan vastaavana päätoimittajana ja Maikki Heikkinen päätoimittajana jatkoivat Alkorytmin erilaisen kiltalehden perintöä omalla tyylillään. Lehdet olivat vahvasti teemoitettuja; keväällä työnumero, kesällä lapsuusaihe ja syksyllä Lifestyle 2000. Ainoat teemasta mahdollisesti poikeavat sivut olivat joka numerossa ilmestyvä hallituspalsta ja kahden ensimmäisen numeron iv-inside-palsta. Iv-insidestä, joka oli informaatioverkostoista kertova palsta, luovuttiin osittain siitä syystä, että informaatioverkostojen opiskelijat olivat hyvin aktiivisia itse lehden toimituskunnassa. Myös Tietokillan ulkopuolisia kirjoittajia käytettiin, mikäli teema sitä vaati. Palstojen lisäksi vakituisiksi ilmaantujiksi lehden sivuille syntyi I Want to Believe -sivu ja toisesta numerosta alkaen Content Rating, joka luokitteli aina kyseisen numeron artikkelit. Painotalona käytettiin alkuvuodesta Otamediaa, mutta huonon painojäljen takia siirryttiin syksyllä Editan asiakkaaksi. Alkorytmi oli mukana kevään Ödwentsö-phuksitapahtumassa ja syksyllä Tietokillan toiminnan esittelyriehassa.

Maikki Heikkinen, Alkorytmin päätoimittaja

1.12. Senioriklubi

Senioriklubi kokoontui toukokuussa Otakaari 20:n sitsisaunalla ja marraskuun alussa Nixu Oy:n tiloissa Mäkelänkadulla. Hallituksen edustaja osallistui toukokuun tapaamiseen kertoen killan kuulumisia.

2. Hallinto

2.1. Killan hallitus

puheenjohtaja Johannes Heinonen
sihteeri, varapuheenjohtaja Jussi Mantere
rahastonhoitaja Aleksi Ahtiainen
phuksiwaari Teemu Kankaanpää
phuksiwaari Timo-Pekka Viljamaa
isäntä Ville-Kalle Arponen
emäntä Elina Partanen
ulkomestari Kirsi Louhisuo
yrityssuhdevastaava Lauri Näreneva
opintomestari Kim Hacklin
tiedotusmestari Jari Kirma

2.2. Toimihenkilöt

Alkorytmin vastaava päätoimittaja Lauri Svan
Alkorytmin päätoimittaja Maikki Heikkinen
kulttuurivastaava Juha Autero
seniorisihteeri Jukka Parviainen
dynamiitti Rami Karjalainen
dynamiina Susanne Salo
riipparivastaava Janne Holm
abi-infovastaava Jussi Vesala
ulkomaalaisopiskelijavastaava Jussi Vesala
opintokisälli Minna Reino
atk-vastaava Ville Likitalo
graafikko Lauri Sumari
WWW-vastaava Lauri Sumari
kiltahuonevastaava Teddy Grenman
puodinpitäjä Teddy Grenman
juomanahtaaja Antti Alestalo
juomanahtaaja Ville Hartikainen
juomanahtaaja Janne Holm
juomanahtaaja Katrine Jokinen
juomanahtaaja Juho Karppinen
juomanahtaaja Tiina Kiuru
juomanahtaaja Tommi Kokki
juomanahtaaja Tuomas Nissi
juomanahtaaja Mika Ranta
juomanahtaaja Juha Tukkinen
juomanahtaaja Essi Vehmersalo
juomanahtaaja Pihla Viitanen
nuorempi juomanahtaaja Petteri Kiiskinen
herkkukurkku Jari Haavisto
herkkukurkku (senior) Mikko Hämäläinen
herkkukurkku (senior) Jussi Mantere
herkkukurkku Lauri Pesonen
TEK-yhdyshenkilö Marko H. Tamminen
ISOpomo Tiina Kiuru
ICC2001-edustaja Kirsi Louhisuo
ICC2001-edustaja Liina Poropudas

2.3. Toimikunnat

Vaalikokouksen nimittämät vuoden 2000 toimikunnat puheenjohtajineen:

kulttuuritoimikunta Juha Autero
opintotoimikunta Kim Hacklin
phuksitoimikunta Timo-Pekka Viljamaa
rytmiryhmä Lauri Svan
senioriklubi Jukka Parviainen
sponsorityöryhmä Lauri Näreneva
naamiotoimikunta salainen ylipäällikkö

2.4. Tilintarkastajat

Vuonna 2000 tilintarkastajina toimivat Maaret Pyhäjärvi ja Matti Änkö sekä heillä henkilökohtaisina varamiehinä Antti Tiainen (Pyhäjärvi) ja Jani Mattsson (Änkö).

2.5. Oltermanni

Killan oltermannina vuonna 2000 toimi professori Arto Karila.


Liite 1: Vuosi 2000 sähköisessä historiikissa histo.tik:ssa.