Jotta tieto kulkisi toimihenkilöiden ja hallituksen välillä, on kullekin toimihenkilölle nyt nimetty yhteyshenkilöksi joku hallituksen jäsen. Tarkoitus olisi pitää hallitus paremmin tietoisena toimihenkilöille ajankohtaisista asioista ja toisaalta tuoda toimihenkilöitä lähemmäs hallitusta. Tuleva vuosi toivottavasti näyttää, miten tämä systeemi käytännössä tulee toimimaan.
Hyvin pitkälti päätoimittajan ja toimituskunnan vastuulla on lehden sisällöstä, ulkoasusta ja linjasta päättäminen. Päätoimittaja on tästä viime kädessä vastuussa, ja samalla hänellä onkin vapaat kädet kirjoittaa sellaisista aiheista, minkä hän itse arvelee kiltalaisia kiinnostavan. Mitään kangistavia perinteitä ei tarvitse lehdenteossa alkaa noudattaa, tosin jonkinlainen koherentti linja kautta vuoden voisi olla ihan paikallaan.
Hallituksessa päätoimittajan yhteyshenkilönä toimii puheenjohtaja.
Nyt syksyllä parhaillaan kokeillaan, lisääkö killan subventointi lipunhintoihin kiinnostusta osallistua kulttuuritapahtumiin. Eräs idea oli, että jatkossa voisi yrittää tehdä alan yritysten kanssa yhteistyötä, jossa yritys sponsoroisi osan lipun hinnasta ja tapahtumaan voisi lähteä sekä killan että ko. yrityksen ihmisiä. Tällaista ideaa voi tuleva kulttuurivastaava yhdessä yrityssuhdevastaavan kanssa kehitellä, mutta tästäkään ideasta ei kannata ottaa itselleen riippakiveä, eli ei ole suinkaan pakko toteuttaa jos ajatus ei miellytä. Tapahtumissa käynnin lisäksi on järjestetty sekä keväällä että syksyllä 1-2 videoyötä, jossa periaatteena on, että varataan Otaniemestä jokin tila, jossa esitetään elokuvia videolta (tai DVD:ltä sun muilta, mitä niitä kaikkia nykyään onkaan) isolla valkokankaalla. Useimmiten on saatu näytettäväksi ihan mukavasti leffoja ja kiinnostuneitakin on ollut aika runsain joukoin paikalla.
Vielä yksi perinteinen kulttuurivastaavan tehtävä on ollut killan kesäpiknikin järjestäminen Heinäkuussa. Usein on oltu Suomenlinnassa, mutta uusia ideoitakin saa keksiä...
Mitä tästä tehtävästä sitten hyötyy? No, jos on itse kulttuurista kiinnostunut ja käy mielellään tapahtumissa, tässä virassa tulee itsekin käytyä monessa tapahtumassa kuin varkain. Samalla varmaan pääkaupunkiseudun kulttuuritapahtumien tuntemus kasvaa ja pääsee saattamaan kanssakiltalaisiaankin tietoisuuteen kulttuuririentojen autuudesta... ;-)
Kulttuurivastaavan yhteyshenkilö hallituksessa on puheenjohtaja.
Abi-infovastaava voisi myös yrittää innostaa kiltalaisia lähtemään esittelemään koulutusohjelmaa lukioihin. Ainakin aikoinaan Tekniikan akateemisten liitto TEK maksoi korvauksia lukiossa vieraileville infoilijoille, taitaa maksaa vieläkin, jos joku vaan lähtisi. Tällä hetkellä tätä toimintaa ei kai killassamme juuri harrasteta, mutta jos intoa riittää, kiltalaisia saa yrittää saada innostumaan...
Abi-infovastaavan yhteyshenkilönä killan hallituksessa on opintomestari. Opintomestarilla on hyvät suhteet osaston suuntaan, joten häntä kannattaa käyttää apuna jos haluaa ehdottaa osastolle päin jotain abi-infoon liittyvää (esim. pyytää esitteitä, rahaa infoiluun, esittelijöitä ständille osaston labroista, jne.).
Perinteisiin sarjoihin osallistumisen lisäksi Lenski on järjestänyt omia liikuntatapahtumia sekä yteistapahtumia esim. AS-killan ASif:n kanssa. Uusia ja raikkaita ideoita kaivataan, nyt on järjestetty mm. hohtokeilausta ja tulossa on Himos-reissu. Lenskillä on jonkin verran rahaa käytettävissään killan budjetissa, joten tämän rahan mahdollisimman tehokas käyttö killan urheilutoiminnan hyväksi on dynamiitin ja dynamiinan vastuulla. Vuoden alussa kannattaa varmaan hiukan suunnitella, minkälaista toimintaa aiotaan järjestää.
Dynamiitti on ollut miespuolinen ja dynamiina puolestaan hänen feminiini virkasisarensa, mutta tämä jako ei ole ehdoton vaikka se ehkä ihan mukava ja kätevä olisikin. Tärkeintä on kuitenkin että urheilutoimintaa olisi pyörittämässä pari ihmistä, jolloin on kivampi ideoida porukalla ja vastuuta voi jakaa.
Dynamiitin ja dynamiinan yhteyshenkilö killan hallituksessa on tiedotusmestari. Tämä siksi, että varmistetaan tiedonkulku urheilutapahtumista killan tiedotukseen.
Siksipä heillä onkin perinteisesti ollut apunaan muutamia (4-7) juomanahtaajia. Heidän toimenkuvanaan on vuorotellen silloin tällöin auttaa isäntää/emäntää kykyjensä mukaan tilaisuuksien järjestämisessä. Tilaisuuksien järkkäilystä kiinnostuneille mutta ei hallitusvastuuseen valmiille henkilöille tämä on erinomainen keino päästä ns. "tiskin taakse" -- sinne missä tapahtuu!
Tätä hommaa suositellaan erityisesti fukseille, mutta soveltuu se toki vanhemmillekin, joilla puhtia vielä riittää. Perinteisesti juomanahtaajista aina joku etenee seuraavana vuonna hallitukseen, eli jos homma kiinnostaa, mutta et vielä uskalla, ryhdy ensin juomanahtaajaksi!